[...] osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoproteiny, proteazy i peptony. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają najwyższej, [...]
ok pooglądam jakie białka serwatkowe są do kupienia. Uparłem się na tą serwatkę bo mam jej az 25kg i nie wiem co z nia zrobie a trochę szkoda wyrzucać:P A i jeszcze jedno, czy takie dobre bialko serwatkowe bedzie działac nawet wtedy, gdy nie bede stosowal prawidłowej diety??
[...] tamtą opinie ! zauważ ze jest to jedyna moja wypowiedz zdecydowanie pochwalająca tamte suplementy, które o lata świetlne odbiegały od wszystkich innych. (niezdenaturowane białka serwatkowe, niezdenaturowane białka jajeczne, dodatki szczepów bakterii probiotycznych i cała masa super skladnikow ! dodam ze po 2 latach wszystko sie tam zmieniło i [...]
Mleko działa! Przecież to woda i 3,5$ białka oraz witaminy i składniki mineralne! Białka serwatkowe też są z mleka! kabo poddał się propagandzie o szkodliwości mleka :-)
Jak dla mnie to mysle ze najlepiej brac jakas mieszanke bialek np.tak jak bylo w skladzie sp 80. tak aby odzywka zawierala bialka wolno wchlanialne srednio i szybko trawiace sie. Ale tak jak pisaliscie wczesniej zbyt szybko trawiace sie bialka zmieniaja sie w watrobie w glukoze wiec czesto jest to wyrzucanie kasy w bloto. Kiedys w ironie byl [...]
WPC Protein ECONO 80 zawiera białka pochodzenia zwierzęcego z dodatkiem lecytyny sojowej. Systematyczne stosowanie sprzyja syntezie białek ustrojowych oraz blokowaniu katabolizmu mięśniowego. Białka serwatkowe wpływają korzystnie na układ odpornościowy organizmu. To ten dodatek lecytyny sojowej co to jest ? jako że nie znam się dobrze na składach [...]
tak, ale w nabiale uczula przede wszystkim kazeina, a bialka serwatkowe sa produkowane z tego czego w nabiale juz brak, serwatka to produkt uboczny, ktory został kiedys -oczywiście po odpowiedniej przeróbce- uzyty n. in. do odżywek, jest to białko z zasady chyba nie uczulające, pisze z zasady bo tak jest naogól inaczej nie da sie znaleźć bo raczej [...]
panowie, ja widze to tak: tansze bialka serwatkowe bez alfa laktoalbuminy maja niezly profil aminokwsowy, wiec nadaja sie jako zrodlo aminokwaow. Nie wykazuja jednak aktywnosci anabolicznej pelnej frakcji bialek serwatkowych, wiec ich potencjalny wplyw na rozwoj masywna miesy miesniowej bedzie sporo slabszy.
mawashi, dzieki, swietny tekst - otworzyles nam oczy. A te niedojdy z olimpu czy treca wciskaja ludziom drogie bialka serwatkowe, zwierajace wszystkie frakcje. Dzięki za wnikliwe, szczegółowe, obiektywne i merytoryczne odniesienie się do tej wypowiedzi. Tego właśnie oczekujemy od Olimpa. Pełna profeska. Sarkazm niegodny przedstawiciela firmy. Albo [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] zabiera się bezpośrednio za tłuszcz." "Pełny, 40-60 minutowy trening aerobowy powinien być wykonywany max 3 razy w tygodniu - nasze mięśnie chcą też czasem odpocząć" Co do białka chociażby tu http://testosterone.pl/odzywki-bialkowe/90-bialka/whey-isolate-2500-gram ma znakomicie przyswajalne białka serwatkowe. Takich odżywek jest pełno, [...]
[...] kulturystykę i inne. Stosowany może być także jako preparat odżywczy dla rekonwalescentów. OLIMP PROVIT 85 - zawiera w suchej masie ok. 90% łatwo przyswajalnego białka pochodzącego z soi, serwatki oraz jaja, bogatego w aminokwasy endo- i egzogenne, w tym również w odpowiednio zbilansowany pod względem ilościowym układ aminokwasów [...]
[...] SIZE FACTOR™ dostarcza nową, rewolucyjną metodę zwiększania rozmiarów komórek mięśniowych, zwiększania masy ciała i regeneracji. SIZE FACTOR™ (bogaty w białka, aminokwasy rozgałęzione, glutaminę, kreatynę i węglowodany) brany po zakończeniu ćwiczeń, sprzyja powstawaniu wymaganego stanu nawodnienia środowiska komórkowego w [...]
jak widzisz mamy trzy mierniki jakosci bialek PER - gdzie wygrywa jajo, BV - gdzie wygrywa serwatka, PCAAS - gdzie soja dorównuje serwatce. Ja jadlem rozne bialka - i najbardziej podchodzi mi wpc. Mysle ze w mniejszosci nie jestem. Poza tym patrząc na aminogram - równiez bialka serwatkowe wydaja sie byc najlepszym rozwiazaniem. Poza tym - to sa [...]
[...] produkujących sery. Zwiększona podaż i zapotrzebowanie białek serwatki na rynkach Azjatyckich po aferach minn. dotyczących dodawania sztucznych bonusów podnoszących poziom białka w produktach finalnych. W tamtych regionach generalnie od pewnego czasu wzrasta świadomość zdrowego i racjonalnego odżywiania zwłaszcza w dietach dla [...]
[...] czy domerowi ;-D ja tam wcinam owsiankę, ale 100g (200 bym chyba nie pochłonął ;-D) Bez jaj! 10dkg to tylko szklanka płatków! Kiedyś jadłem 50dkg dziennie. Teraz wolę domowy chleb z dżemem lub tłuszczem z kurczaka. Gwid - wyrzuć białka serwatkowe! Na razie rosną paznokcie a potem urosną Ci raciczki. Twaróg górą! Paznokcie obcinam raz na tydzień.
[...] że kappa-kazeina jako główny nośnik wapnia w mleko w temperaturze pasteryzacji jest dość odporna i ulega koagulacji w niewielkim stopniu, co powoduje zachowanie naturalnego białka, w momencie jak te samo mleko poddamy temperaturze 120C (o ile stabilność jego jest na tyle wysoka) nasza kappa-kazeine ulega bardzo mocno posuniętej denaturacji, na [...]